TARBIYACHI — ISHONCH KASBI VA UNING KASBIY KOMPETETENSIYALARI. - Fozilboboyeva Moxidil Abdullojon Qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tarbiyachi kasbining jamiyatdagi o‘rni, uning ishonchli kasb sifatidagi ahamiyati hamda tarbiyachining kasbiy kompetensiyalari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida tarbiyachidan talab etiladigan pedagogik, psixologik va axloqiy sifatlar tahlil qilinadi. Maqola tarbiyachining bolalar rivojidagi mas’uliyati va kasbiy mahoratini oshirish masalalariga bag‘ishlangan.