DIDAKTIK O‘YINLAR VOSITASIDA BOLALARDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH - Mamatqulova Go’zal Abduraim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada didaktik o‘yinlar vositasida bolalarda kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirish masalasi yoritilgan. Didaktik o‘yinlarning bolaning nutqiy faolligi, muloqot madaniyati hamda ijtimoiy moslashuvini rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari didaktik o‘yinlardan tizimli foydalanish bolalarning muloqotga kirishish ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishini ko‘rsatadi.