KASBIY TA’LIM TASHKILOTIDA ELEKTRON KUNDALIK VA RAQAMLI BOSHQARUV TIZIMLARINING SAMARADORLIGI - Mamajanova Lola Sharafovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida elektron kundalik va raqamli boshqaruv tizimlarining joriy etilishi hamda ularning ta’lim jarayoni samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan boshqaruv tizimlari ta’lim jarayonini rejalashtirish, monitoring qilish va baholash imkoniyatlarini sezilarli darajada kengaytiradi. Elektron kundalik orqali o‘quvchilarning davomatini, baholarini va o‘zlashtirish darajasini real vaqt rejimida kuzatish, ota-onalar va pedagoglar o‘rtasida tezkor aloqa o‘rnatish mumkin bo‘ladi. Bu esa ta’lim jarayonida shaffoflik va hisobdorlikni ta’minlaydi. Maqolada raqamli boshqaruv tizimlarining boshqaruv qarorlarini qabul qilishda analitik imkoniyatlar yaratishi, resurslardan samarali foydalanishga ko‘maklashishi ham asoslab beriladi. Shu bilan birga, raqamli tizimlarni joriy etishda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham yoritiladi.