INSON RESURSLARINI BAHOLASHDA AVTOMATLASHTIRILGAN AXBOROT TIZIMLARINI JORIY ETISH MEXANIZMLARI TAKOMILLASHTIRISH - Omonxonov Sayidkarim Shukurullaxon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqot inson resurslarini baholashda avtomatlashtirilgan axborot tizimlarini joriy etish mexanizmlarini takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Unda kadrlar faoliyatini baholashda qo‘llanilayotgan an’anaviy yondashuvlarning cheklovlari tahlil qilinib, raqamli texnologiyalar asosida baholash jarayonlarini avtomatlashtirishning ilmiy-amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqot doirasida inson resurslarini baholashning KPI va kompetensiya ko‘rsatkichlariga asoslangan mexanizmlari ishlab chiqilib, ularni yagona axborot tizimi orqali monitoring qilish va tahlil qilish imkoniyatlari asoslab berilgan. Taklif etilgan mexanizmlar baholash jarayonida shaffoflik va xolislikni ta’minlash, boshqaruv qarorlarini qabul qilish samaradorligini oshirish hamda raqamli kadrlar boshqaruvi tizimini rivojlantirishga xizmat qiladi.