MAKTABDA XULQ BUZILISHLARINI ERTA ANIQLASH UCHUN RAQAMLI DIAGNOSTIKA VOSITALARINI JORIY ETISH - Maxmudova Nargiza G’aybullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqot maktab ta’lim tizimida o‘quvchilarda uchraydigan xulq buzilishlarini erta aniqlash jarayonida raqamli diagnostika vositalarini joriy etish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda an’anaviy diagnostika usullarining cheklangan jihatlari tahlil qilinib, raqamli so‘rovnomalar, elektron kuzatuv kartalari hamda xulq-atvorni monitoring qiluvchi platformalarning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Olingan natijalar raqamli diagnostika vositalari yordamida xulq buzilishlarini aniqlashning aniqligi va tezkorligi oshishini ko‘rsatdi. Ushbu yondashuv o‘quvchilarga individual pedagogik yordam ko‘rsatish, profilaktik choralarni o‘z vaqtida amalga oshirish va maktabda sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishga xizmat qiladi.