CHET TILINI O’QITISHDA ONA TILI FANINING RO’LI VA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Kosimova Sadokat Muydinjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Til ta’lim jarayonida hal qiluvchi rol o’ynaydi, chunki bu til orqali o’quvchilarda atrofdagi dunyo g’oyalari yoki tushunchalari rivojlanadi; o’quvchilar tilda o’qituvchidan va yozma matnlardan sinfda olgan ma’lumotlarini anglaydilar; va aynan shu til orqali o’quvchilar ushbu ma’lumotdan nimalarni o’rganganliklarini tushunadilar. Maqolada maktabda chet tilini o’qitishda ona tili fanining roli va yuzaga keladigan muammolar haqida fikr yuritiladi.