SEHRGARNING TUHFASI(O‘.Genri) - Adhamxonova Nilufarxon Kamolxon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada mashhur amerikalik yozuvchi O‘. Genrining “Sehrgarning tuhfasi” hikoyasining Adhamxonova Nilufarxon Kamolxon qizi tomonidan amalga oshirilgan tarjimasi havola etiladi. Asarda tarjima jarayonida badiiy matnning mazmuniy yaxlitligini saqlash, milliy-madaniy birliklarni adekvat ifodalash hamda muallif uslubini o‘zbek tilida qayta yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida hikoyadagi ramziy obrazlar, hissiy ifoda vositalari va badiiy detallar tarjimada qanday aks etgani qiyosiy tahlil asosida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarjimon tomonidan qo‘llangan leksik va stilistik yechimlarning badiiy-estetik ahamiyati ochib beriladi. Maqola natijalari badiiy tarjima nazariyasi va amaliyotini o‘rganishda, shuningdek, filologiya yo‘nalishi talabalari va tadqiqotchilar uchun ilmiy- amaliy ahamiyatga ega.