PO‘STI ARCHILGAN SABZOVATLARNI VAKUUM QADOQDA QADOQLASH TEXNOLOGIYASI VA XAVFSIZLIK MEZONLARINI O‘RGANISH - Alijonov Adhamjon Akmaljon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda oziq-ovqat mahsulotlarini sifatli va xavfsiz tarzda saqlash, tashish hamda iste’molchiga yetkazish talabi kun sayin ortib bormoqda. Ayniqsa, po‘sti archilgan sabzovatlarning iste’molga tayyor holatda sotuvga chiqarilishi aholining kundalik hayotini yengillashtirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bunday mahsulotlar tayyorlanishida zamonaviy qadoqlash texnologiyalaridan, xususan, vakuum qadoqlash usulidan keng foydalanilmoqda. Ushbu maqolada po‘sti archilgan sabzovatlarni vakuum qadoqda qadoqlash jarayoni, texnologik bosqichlari, ularning xavfsizlik mezonlari ilgari suriladi.