KAMERALI VAKUUM QADOQLASH MASHINASINI KIRISH CHIQISH HAMDA ISHCHI PARAMETRLARINI MODELLASHTIRISH (CHAMBER VACUUM PACKAGING MACHINE) - Askar Artikovich Artikov; Alijonov Adhamjon Akmaljon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Kamerali vakuum qadoqlash mashinasi texnologiyasining zamonaviy oziq-ovqat sanoatida tutgan o‘rni yildan-yilga ortib bormoqda. Chunki, bu turdagi qadoqlash vositalari mahsulotni tashqi muhit ta’siridan himoyalash, saqlash muddatini uzaytirish va mahsulot sifatini uzoq vaqt saqlab qolish kabi muhim afzalliklarga ega. Bundan tashqari, vakuum qadoqlash ishlab chiqaruvchilar va iste’molchilar uchun ham qator qulayliklar yaratadi. Ana shunday texnologiyaning yurak urishi – ya’ni kamerali vakuum qadoqlash mashinasining kirish, chiqish va asosiy ishchi parametrlarini modellashtirish orqali uning samaradorligini, ishonchliligini va xavfsizligini oshirish imkoniyati yuzaga keladi.