MULTIMEDIYA ASOSIDA INTEGRALLASHGAN DARS MODULLARINI ISHLAB CHIQISH TEXNOLOGIYASI - Komiljonova Muxlisa; Olimov Temir Xasanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida multimediya texnologiyalariga asoslangan integrallashgan dars modullarini ishlab chiqish va amaliyotga joriy etish masalalari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim jarayonini tashkil etishning innovatsion yondashuvlari, fanlararo integratsiyaning pedagogic ahamiyati va multimediya vositalarining didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Multimediya asosida integrallashgan dars modullarini ishlab chiqish texnologiyasining bosqichlari, metodlari va ta’lim samaradorligiga ta’siri aniqlangan. O‘tkazilgan pedagogic tajriba- sinov ishlari natijalari mazkur yondashuv o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil fikrlashi va ta’lim motivatsiyasini oshirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari zamonaviy ta’lim amaliyotida integrallashgan dars modullarini keng joriy etish zarurligini ilmiy jihatdan asoslaydi.