BOSHLANG’ICH SINFDA O’QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA O’QITUVCHINING ROLI - Aliyeva Madinaxon; Norqobilova Rayhona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qishga bo‘lgan ichki motivatsiyasini shakllantirishda o‘qituvchining roli va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘qituvchining shaxsiy fazilatlari, rag‘batlantirish usullari hamda ijobiy muhit yaratishning ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqotda bolalarda o‘qishga qiziqish uyg‘otuvchi samarali metodlar va innovatsion texnologiyalar qo‘llash zarurligi yoritilgan.