TA’LIM JARAYONI MOHIYATI, TA’LIM JARAYONI – YAGONA TIZIM SIFATIDA - Otamurodova Oydin Savriddin qizi; Buvamirzayeva Munisa Bobomurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’lim jarayonining mohiyati va uning yagona tizim sifatida qanday ishlashini tahlil qiladi. Maqolada ta’lim jarayonining tarkibi, unda ishtirok etuvchi subyektlar va obyektlar, ta’limning asosiy vazifalari va tizimli yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayoni qanday qilib bir butun tizim sifatida faoliyat ko‘rsatishi va shaxsning bilim, ko‘nikma va ijtimoiy malakalarini rivojlantirishdagi roli bayon etilgan.