YAXLIT PEDAGOGIK JARAYONI. TA’LIM QONUNIYATLARI - Ergasheva Jamilaxon Akrom qizi; Yigitaliyeva Xurshidaxon Ikromjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola pedagogik jarayonning yaxlitligi va ta’lim qonuniyatlarini tahlil qiladi. Maqolada pedagogik jarayonning mohiyati, uning tarkibiy elementlari, o‘qitish va o‘rganishning uzviy bog‘liqligi, shuningdek, ta’lim qonuniyatlarining shaxs rivojlanishidagi roli kengroq yoritilgan. Shu bilan birga, maqolada pedagogik jarayonni samarali tashkil etish va ta’lim qonuniyatlariga asoslangan yondashuvlar misollar bilan ko‘rsatib berilgan.