INFORMATIKA FANINING O‘QITILISH METODIKASI - Narsafarova Ra’no Merganovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada informatika fanini o‘qitish metodikasining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Unda informatika fanining ta’lim tizimidagi o‘rni, o‘qitishning maqsad va vazifalari, didaktik tamoyillari, an’anaviy va interfaol metodlari yoritilgan. Shuningdek, informatika darslarini tashkil etish shakllari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari hamda bilimlarni nazorat qilish va baholash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola informatika fanini samarali o‘qitish, o‘quvchilarda algoritmik va mantiqiy fikrlashni rivojlantirish hamda zamonaviy ta’lim talablariga mos pedagogik yondashuvlarni shakllantirishga qaratilgan.