ISPANIYA VA PORTUGALIYA TA’LIM TIZIMI - Sattorova Feruza; Qalandarova Dilniso; Saydalieva Barno (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yevropa davlatlari hisoblangan Ispaniya va Portugaliya ta’lim tizimining tuzilishi, bosqichlari va o‘ziga xos jihatlari keng yoritilgan. Har ikki davlat ta’lim tizimining umumiy va farqli tomonlari, maktabgacha ta’limdan boshlab oliy ta’limgacha bo‘lgan bosqichlar tahlil qilingan. Shuningdek, ta’limni boshqarish, o‘quv dasturlari va zamonaviy islohotlar masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.