AHMAD YASSAVIY “HIKMATLAR”INING MA’RIFIY-AXLOQIY AHAMIYATI - Mahmudova Gulnoza Shuxrat qizi; Kenjayeva Shahzoda Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk mutasavvif va mutafakkir Ahmad Yassaviyning “Hikmatlar” asarining ma’rifiy va axloqiy ahamiyati keng tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar — insonparvarlik, halollik, sabr-qanoat, adolat, ilm- ma’rifatga intilish kabi yuksak fazilatlarning tarbiyaviy mohiyati yoritiladi. Shuningdek, “Hikmatlar”ning yosh avlodni ma’naviy-axloqiy jihatdan kamol toptirishdagi o‘rni va bugungi jamiyat uchun dolzarbligi ochib beriladi