O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING PAYDO BO‘LISHI: MADANIY-TARIXIY, IJTIMOIY-HUQUQIY SHART-SHAROITLARI - Urunbayeva Dildora; Karimova Dilnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etgan madaniy-tarixiy hamda ijtimoiy-huquqiy omillar keng yoritilgan. Xalq pedagogikasi, milliy qadriyatlar, mustaqillik davrida amalga oshirilgan islohotlar va huquqiy-me’yoriy hujjatlarning ijtimoiy pedagogika rivojidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning jamiyat hayotidagi ahamiyati va uning zamonaviy ta’lim-tarbiya tizimidagi roli ochib berilgan.