O‘QITISH JARAYONI YAXLIT TIZIM SIFATIDA - Ashuboboyeva Zulfizar Shuxrat qizi; Abdumajidova Feruza Erkin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘qitish jarayonining mohiyati, mazmuni va uning yaxlit pedagogik tizim sifatidagi xususiyatlari keng yoritilgan. O‘qitish jarayonining tarkibiy qismlari, subyektlari, maqsadi, vazifalari hamda ularning o‘zaro uzviy bog‘liqligi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qitish jarayonining samaradorligini ta’minlashda yaxlit yondashuvning ahamiyati ochib berilgan. Maqola pedagogik jarayonni to‘g‘ri tashkil etishda o‘qitish jarayonini yagona tizim sifatida tushunish muhimligini asoslab beradi.