O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING RIVOJLANISH TARIXI - Joʻrayeva Malikabonu; Sodiqova Dilafruz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi va bosqichma-bosqich rivojlanish tarixi keng yoritilgan. Qadimgi davrlardagi xalq pedagogikasi, o‘rta asr mutafakkirlarining tarbiyaviy qarashlari, sovet davri ijtimoiy tarbiya tajribalari hamda mustaqillik yillarida ijtimoiy pedagogikaning alohida fan va amaliy faoliyat sohasi sifatida rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning bugungi kundagi holati va istiqbollari ochib berilgan.