O‘QUV MOTIVATSIYASI TUSHUNCHASI VA UNING BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Jumayeva Guzal Xayriddin qizi; Raximov Zokir Toshtemirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada o‘quv motivatsiyasi tushunchasining ilmiy-nazariy mohiyati yoritilib, uning boshlang‘ich sinf o‘quvchilari faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. O‘quv motivatsiyasining psixologik-pedagogik asoslari, ichki va tashqi motivlarning o‘quv faoliyatiga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim bosqichida o‘quv motivatsiyasini shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar asoslab berildi. Olingan natijalar o‘quv motivatsiyasini rivojlantirish ta’lim sifati va o‘quvchilarning bilish faolligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.