BO‘LAJAK TARIX FANI O‘QITUVCHILARINING O‘QUV-BILISH FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH ZARURIYATI - Raximov Shokir Toshtemirovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada bo‘lajak tarix fani o‘qituvchilarining o‘quv-bilish faoliyatini faollashtirish masalasi zamonaviy pedagogik paradigmalar, o‘quv-bilish faoliyatining mohiyati, uni faollashtirishga ta’sir etuvchi pedagogik shart-sharoitlar, metodlar, vositalar, shuningdek, bo‘lajak tarix o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini shakllantirishda o‘quv-bilish faoliyatini faollashtirish muhim omil ekanligi e’tirof etiladi.