SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI MOZAIKA: ZAMONAVIY SAN’AT VA ARXITEKTURA JARAYONLARIDA IJODIY SINTEZ - Ibroximova Saida Nurmat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada zamonaviy san’at jarayonlarida sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, raqamli mozaika texnologiyasining an’anaviy mozaika san’ati bilan sintezi, uning vizual, estetik va konseptual imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda sun’iy intellekt ijodiy faoliyatni siqib chiqarmasdan, balki rassomning g‘oyaviy va mualliflik rolini kengaytiruvchi vosita sifatida namoyon bo‘lishi asoslanadi.