O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASI VA UNING ISLOM TA’LIMOTIDA IJTIMOIY-PEDAGOGIK G‘OYALAR - Turdiyeva Charos Pirimovna; Ziyovuddinova Lobar Ebodullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek xalq pedagogikasining mazmun- mohiyati hamda uning islom ta’limoti bilan uzviy bog‘liqligi keng yoritilgan. Xalq pedagogikasida shakllangan tarbiyaviy qarashlar, axloqiy me’yorlar va ijtimoiy munosabatlar tizimi tahlil qilingan. Shuningdek, Qur’oni karim va hadislar asosida islom ta’limotidagi ijtimoiy-pedagogik g‘oyalar ochib berilib, ularning yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan.