AL-TERMIZIYNING ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Homidova Sarvinoz; Mutalova Madina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk muhaddis va islom olimi Imom Abu Iso Muhammad at-Termiziyning ilmiy merosi, uning hadis ilmidagi o‘rni hamda asarlarining tarbiyaviy ahamiyati keng yoritilgan. Al-Termiziyning asosiy asarlari, xususan, “Al-Jome’ as-Sahih” kitobining mazmuni va undagi axloqiy-tarbiyaviy g‘oyalar tahlil qilingan. Shuningdek, olim merosining zamonaviy ta’lim va tarbiya jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan.