O` TKIR HOSHIMOVNING “BAHOR QAYTMAYDI” ASARIDA VIJDON MASALASI - Abdullayeva Zunnura Shavkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada taniqli o`zbek yozuvchisi O`tkir Hoshimovning “ Bahor qaytmaydi” asarida insoniylik va vijdon masalasi badiiy va ilmiy taraflama tahlil qilib, o`rganiladi. Asar qahramonlarining ruhiy-kechinmalari orqali vijdon masalasi tushunchasining axloqiy-me`yoriy ahamiyati ochib beriladi. Insoniylik, hayot sinovlari va uning oqibatlari badiiy obrazlar orqali yoritiladi. Maqolada ramziy obrazlar va g`oyaviy mazmun tahliliga alohida e`tibor berilgan.