ABDULLA AVLONIY ASARLARIDA TA’LIM-TARBIYAGA OID QARASHLARNING IFODALANISHI - Nurhodjayeva Feruza; Tadjiboyeva Muhabbat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek ma’rifatparvar adibi va pedagogi Abdulla Avloniyning asarlarida ta’lim va tarbiya masalalariga oid qarashlari keng tahlil qilinadi. Uning pedagogik g‘oyalari, axloqiy tarbiya, ilm-ma’rifatning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash masalalari yoritiladi. Shuningdek, Avloniyning ta’lim-tarbiyaga oid qarashlarining bugungi pedagogika fani uchun ahamiyati ochib beriladi.