TA’LIM TO‘G‘RISIDA QONUN - Normamatova Nilufar; Shuxratova Xushnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining “Ta’lim to‘g‘risida”gi qonunining mazmun-mohiyati, asosiy tamoyillari va ta’lim tizimini tartibga solishdagi o‘rni keng yoritilgan. Qonunning ta’lim sohasini rivojlantirishdagi ahamiyati, ta’lim oluvchilarning huquq va majburiyatlari, ta’lim muassasalari faoliyati hamda davlatning ta’lim sohasidagi vazifalari tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur qonunning zamonaviy ta’lim islohotlaridagi roli ochib berilgan.