MARKAZIY OSIYO XVII-XIX ASRLARDAGI TA’LIM TIZIMI - Janaliyeva Shoxnoza; Abbasova Nigora; Umirova Dinora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur ishda musulmon davlatlarda ta’lim va tarbiya tizimining shakllanishi, mazmuni hamda zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Unda islom ta’limotida ilm olishning ahamiyati, Qur’on va Hadislarda ta’lim-tarbiyaga berilgan e’tibor, shuningdek, tarixiy davrlarda maktab va madrasalarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, musulmon davlatlarda ta’lim jarayonida shaxsning ma’naviy-axloqiy kamolotini ta’minlash, milliy va diniy qadriyatlarni uyg‘unlashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ishda zamonaviy ta’lim islohotlari, innovatsion texnologiyalarning ta’lim-tarbiya tizimiga joriy etilishi hamda globallashuv sharoitida ta’lim-tarbiyaning istiqbollari ochib berilgan. Mazkur annotatsiya pedagogika va tarbiya fanlari bo‘yicha tahsil olayotgan talabalar, o‘qituvchilar hamda ushbu mavzuga qiziquvchi tadqiqotchilar uchun foydali hisoblanadi.