TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING YORDAMCHI SHAKLLARI - Mirzanarova Lobar Abdurauf qizi; Inogamdjanova Ziyoda Shuhratovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada ta’lim jarayonini samarali tashkil etishning yordamchi shakllari, ularning pedagogik ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi tadqiq qilinadi. Yordamchi shakllar – bu o‘quv jarayonini yanada interaktiv, qiziqarli va samarali qilishga xizmat qiluvchi vositalar va metodlar majmui hisoblanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini mustahkamlashda yordamchi shakllar muhim rol o‘ynaydi, ularni o‘qitish jarayoniga faol jalb qilish imkonini beradi.