FOROBIYNING ILMIY MEROSI VA UNING DIDAKTIK QARASHLARI - Umbatov To'lagan Abdusattorovich; Almamatov Botirbek Alimjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Abu Nasr Forobiyning (872–950) ilmiy merosi va didaktik qarashlari tahlil qilinadi. Maqolada Forobiyning falsafa, mantiq, siyosat, etika, musiqashunoslik va pedagogika sohalaridagi ilmiy ishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uning ta’limga bo‘lgan yondashuvi, bilim va tarbiyani uyg‘unlashtirish prinsiplari, o‘quv jarayonini bosqichma-bosqich tashkil etish va metodik yondashuvlari chuqur tahlil qilinadi. Maqola Forobiyning pedagogik merosini zamonaviy ta’lim tizimida tatbiq etish imkoniyatlarini ham ko‘rsatadi.