O‘QUVCHILARNING O‘ZLASHTIRISH DARAJASINI BASHORATLASHDA MACHINE LEARNING ALGORITMLARIDAN FOYDALANISH METODLARI TAHLILI - Yunusxo'jayev Lutfullo Zafarxo'ja o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilimni o‘zlashtirish darajasini oldindan bashoratlashda machine learning (mashinali o‘rganish) algoritmlaridan foydalanish metodlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilar faoliyatiga oid ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash va modellashtirish jarayonlari, shuningdek, eng ko‘p qo‘llaniladigan algoritmlarning imkoniyatlari va cheklovlari ko‘rib chiqiladi. Natijada ta’lim sifatini oshirish va pedagogik monitoring tizimini takomillashtirishda machine learning yondashuvlarining ahamiyati asoslab beriladi.