TA’LIM VOSITALARI ORQALI DIDAKTIK IMKONIYATLARNI TAKOMILLASHTIRISH - Dilnoza Berikbayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatosiya: mazkur maqolada ta’lim vositalaridan samarali foydalanish orqali o‘qituvchilarning kasbiy salohiyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan hamda didaktika pedagogik faoliyatning asosiy ish quroli sifatida talqin etilgan. Ta’lim jarayonida zamonaviy o‘quv vositalarini maqsadga muvofiq va tizimli qo‘llash orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, ta’lim vositalarining pedagogik kompetensiyalarni shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.