ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ТАЪЛИМ ТИЗИМИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ КОНЦЕПТУАЛ АСОСЛАРИ - Тўлаганова Мухлиса Абдуманноп қизи; Таджиева Камола Йўлдош қизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Мақолада Ўзбекистон Республикасида таълим тизимини ривожлантириш масаласи, унинг мамлакат тараққиётидаги стратегик аҳамияти ва ривожлантириш концепцияси таҳлил қилинади. Таълим сифати ва самарадорлиги мамлакатнинг интеллектуал, иқтисодий ва маънавий салоҳиятини белгилайди. Мақолада мактаб, олий ва профессионал таълим соҳаларида амалга оширилаётган ислоҳотлар, рақамлаштириш ва инновацион технологияларни жорий этиш, дуал таълим тизими ҳамда тарбия масаласи концептуал жиҳатдан муҳокама қилинган.