DAVLAT TA’LIM STANDARTLARI, O‘QUV REJALARI VA O‘QUV VOSITALARI - Normamatova Nasiba; Kenjayeva Dilrabo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimini tartibga soluvchi asosiy hujjatlar — Davlat ta’lim standartlari, o‘quv rejalari va o‘quv vositalarining mazmun-mohiyati hamda ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni keng yoritilgan. Ushbu tushunchalarning o‘zaro bog‘liqligi, ta’lim sifatini ta’minlashdagi ahamiyati va zamonaviy ta’lim jarayonidagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, davlat ta’lim standartlari asosida o‘quv rejalari va o‘quv vositalarini takomillashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.