UMAR XAYYOMNING PEDAGOGIK QARASHLARI - Xaydaraliyeva Dilnoza; Xiyasova Gulnora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk sharq mutafakkiri, shoir va olim Umar Xayyomning pedagogik qarashlari keng tahlil qilinadi. Uning ilm-ma’rifat, aql-idrok, axloqiy tarbiya va shaxs kamoloti haqidagi g‘oyalari ochib beriladi. Shuningdek, Xayyom asarlarida bilimning qadri, erkin fikrlash va hayotiy tajribaning tarbiyadagi ahamiyati yoritilib, bu qarashlarning zamonaviy pedagogika uchun dolzarbligi asoslab beriladi.