KAYKOVUSNING “QOBUSNOMA” ASARI VA UNING PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Mamatraimova Mohirabonu; Odiljonova Sevinch (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Sharq ma’rifiy-adabiy merosining nodir namunalaridan biri bo‘lgan Kaykovusning “Qobusnoma” asarida ilgari surilgan pedagogik g‘oyalar keng tahlil qilinadi. Asarda ta’lim-tarbiya, axloqiy kamolot, ilm- ma’rifatning ahamiyati, ota-ona va ustozning o‘rni, shaxs tarbiyasida hayotiy tajribaning roli yoritilgan. Shuningdek, “Qobusnoma”ning pedagogik fikr taraqqiyotidagi o‘rni va uning bugungi ta’lim-tarbiya tizimi uchun ahamiyati ochib berilgan.