HARBIY XIZMATCHILARNING FAOLIYATIDA YUZAGA KELADIGAN IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Nurmanov Sanjarbek G'ulom o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Harbiy xizmatning o’ziga xosligi – bu doimiy mas’uliyat, og’ir jismoniy va psixologik yuklamalar. O’zbekistonda harbiy xizmatchilar uchun psixologik chidamlilikni ta’minlash masalasi davlat darajasida e’tiborga olingan, chunki jangovar sharoitlar va stress harbiy xizmatning asosiy qismi hisoblanadi. Biroq, quyidagi to’siqlar motivatsiyani pasaytirishi mumkin.