A. NAVOIY ILMIY MEROSI VA UNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Rahmanova Lobar Jaloliddin qizi; Rabiyeva Farangiz Abduraxim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada buyuk mutafakkir, shoir va davlat arbobi Alisher Navoiy ilmiy-ma’naviy merosining mohiyati hamda uning tarbiyaviy ahamiyati kompleks tahlil qilinadi. Navoiy asarlarida ilgari surilgan axloqiy, ma’rifiy va pedagogik qarashlar bugungi globallashuv sharoitida yosh avlodni komil inson sifatida tarbiyalashda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi. Tadqiqotda mutafakkirning asarlarida ilm-ma’rifat, adolat, insonparvarlik, vatanparvarlik va ma’naviy poklik g‘oyalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.