YAXLIT PEDAGOGIK JARAYONNING ASOSIY VAZIFALARI - Raupova Dilfuza Abdugʻani qizi; Maksudova Oqila Abdunabiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yaxlit pedagogik jarayon tushunchasi, uning mohiyati va tarkibiy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, yaxlit pedagogik jarayonning asosiy vazifalari — ta’lim berish, tarbiyalash, rivojlantirish va ijtimoiylashuv jarayonlari keng tahlil qilingan. Maqolada pedagogik jarayonning shaxs kamolotidagi o‘rni, uning jamiyat ehtiyojlari bilan uzviy bog‘liqligi ham ilmiy asosda ochib berilgan.