O‘ZBEKISTONNING JAHON IQTISODIYOTIDAGI O‘RNI - Mirzaboyeva Lolaxon Zokirjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining jahon iqtisodiyotidagi o‘rni, uning global bozorlar bilan integratsiyalashuvi, eksport-import salohiyati, investitsiya muhiti hamda mintaqaviy va xalqaro iqtisodiy hamkorlikdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarmoqlari, ularning xalqaro bozorga chiqish imkoniyatlari va istiqbollari tahlil qilinadi. O‘zbekistonning ochiq iqtisodiyotga o‘tish jarayonlari, islohotlar natijalari hamda global iqtisodiy tizimdagi roli ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.