BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA TEXNOLOGIYA FANINING SHAKL VA METODLARI - Abdurazoqova Gulsevar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining o‘qitilishidagi shakl va metodlar tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining o‘qitilishiga qaratilgan o‘qituvchilar va o‘quvchilar uchun eng samarali metodlar va shakllar o‘rganiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalari, interaktiv metodlar va pedagogik innovatsiyalar asosida o‘qitishning samaradorligi tahlil qilinadi. O‘quvchilarning kasbiy ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun qanday texnologiyalar va metodlar qo‘llanilayotganligi, shuningdek, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni muhokama qilinadi. Maqolada, ayniqsa, texnologiya fanining o‘qitilishida interaktiv metodlar va muqobil o‘qitish shakllarining samaradorligi yoritiladi. Boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining shakl va metodlarini o‘rganish orqali o‘quvchilarning kreativ fikrlash, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish, hamda ta’lim sifatini oshirish mumkin. O‘qituvchilar uchun ilg‘or metodlar va shakllarni qo‘llashni o‘rgatish hamda boshlang‘ich ta’limda texnologiya fanining o‘qitilishining umumiy jarayoni hamda o‘quvchilarga bo‘lgan ta’siri haqida batafsil ma’lumot beriladi.