O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI OLQISH VA QARG‘ISH SO‘ZLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Norqobilova Nigora Uralovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi olqish va qarg‘ish so‘zlarning lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu birliklarning milliy dunyoqarash, diniy e’tiqod, ijtimoiy munosabat va madaniy qadriyatlar bilan bog‘liqligi yoritiladi. Olqish va qarg‘ishlar xalq tafakkuri mahsuli bo‘lgan paremiologik birliklar sifatida baholanib, ularning madaniy kodlanganligi va pragmatik funksiyalari aniqlangan.