MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAYOTI VA PEDAGOGIK FAOLIYATI - Muqaddam Amirovna Tuychiyeva; Abdirasulova Shaxzoda Bobomurodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jadidchilik harakatining yirik namoyandasi Mahmudxo‘ja Behbudiyning hayoti, ijtimoiy-siyosiy faoliyati hamda pedagogik qarashlari keng tahlil etiladi. Uning ta’lim islohoti yo‘lidagi xizmatlari, yangi usul maktablarini tashkil etishdagi roli va pedagogik merosining bugungi ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, Behbudiyning asarlari orqali ilgari surilgan ma’rifiy va tarbiyaviy g‘oyalar tahlil qilinadi.