INSON TEMPERAMENTINING INDIVIDUAL DINAMIK XUSUSIYATLARI VA PSIXIK FAOLIYATDAGI ROLI - Akbaraliyeva A.T; Orifjonova N. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada temperament shaxsning individual-psixologik xususiyati sifatida ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Temperamentning mohiyati, kelib chiqishi va psixik faoliyat dinamikasidagi o‘rni yoritiladi. Gippokrat va I.P. Pavlov ta’limotlari asosida temperament tiplari — sangvinik, xolerik, flegmatik va melanxolikning o‘ziga xos jihatlari tavsiflanadi. Shuningdek, temperamentning xulq- atvor, hissiy holat va faoliyat samaradorligiga ta’siri ochib beriladi.