TRENING JARAYONIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH - Gayratjanova Gulyora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada trening jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularni samarali bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Trening jarayonida ishtirokchilarning qiziqishining pasayishi, maqsad va vazifalarni noto‘g‘ri belgilash, resurs yetishmovchiligi, vaqtni noto‘g‘ri taqsimlash va metodik yondashuvdagi kamchiliklar kabi muammolar uchraydi. Maqolada ushbu muammolarni aniqlash va ularni oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar, interaktiv metodlar, psixologik va pedagogik yondashuvlar, hamda treningni rejalashtirish va baholash jarayonini takomillashtirish yo‘llari tavsiya etilgan. Shuningdek, trening jarayonida ishtirokchilarning faol ishtirokini rag‘batlantirish va o‘qituvchi–o‘quvchi o‘rtasidagi samarali kommunikatsiyani tashkil etishning ahamiyati ta’kidlangan.