MAKTAB O‘QUVCHILARINI INKLYUZIV O‘QITISHNING TASHKILIY PEDAGOGIK SHARTLARI - Nosirov Po‘lat Rahimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida inkluziv ta’limni samarali joriy etishda o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi, pedagogik kompetensiyasi va ta’lim jarayonini tashkil etishning tashkiliy-pedagogik shartlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Inkluziv ta’limning mohiyati, uni amalga oshirishda uchraydigan muammolar hamda maktab o‘qituvchilarini inklyuziv muhitda ishlashga tayyorlash yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni tashkil etishda samarali pedagogik shart-sharoitlarni yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.