MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA FAOLIYATNI TASHKIL QILISH - BUTAYEVA SHAXLO SAMAT QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola maktabgacha ta’lim muassasalarida innovatsion texnologiyalar asosida o‘quv faoliyatini tashkil etishning samarali usullari va metodlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida interaktiv pedagogik yondashuvlar, multimedia vositalari, raqamli o‘yinlar va o‘quvchi markazlashtirilgan metodlar orqali bolalarning ijodiy, intellektual va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonini qiziqarli, faol va natijaviy tashkil etishning amaliy jihatlari ko‘rsatildi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim pedagoglari uchun innovatsion metodlarni samarali qo‘llash va bolalar faoliyatini yanada rivojlantirishga yo‘naltirilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.