ADVOKATLIK FAOLIYATINING ZAMONAVIY RIVOJLANISHI VA PROFESSIONAL ETIKA - Ruxshona Lapasova Ravshanjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqola advokatlik faoliyatining zamonaviy rivojlanishini va professional etika masalalarini keng qamrovli tarzda tahlil qiladi. Maqolada advokatlik sohasidagi asosiy o‘zgarishlar, shu jumladan raqamli texnologiyalarni joriy etish, huquqiy yangilanishlar va global standartlarga moslashish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, advokatning jamiyatdagi roli, fuqarolarning huquq va manfaatlarini himoya qilishdagi mas’uliyati, shuningdek professional etikaning ahamiyati muhokama qilinadi. Maqolada professional etikaning asosiy tamoyillari – sir saqlash, adolat va halollik, shaxsiy manfaatlarni cheklash va fuqarolarga teng munosabat – yoritilgan. Bu tadqiqot zamonaviy huquqiy muhitda advokatlar faoliyatini yaxshilash va huquqni himoya qilish tizimini rivojlantirishga hissa qo‘shadi.