TIL KORPUSLARI - Salohiddinova Muslima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada til korpuslari tushunchasi, ularning lingvistik tadqiqotlardagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada korpus lingvistikasi zamonaviy tilshunoslikning empirik yo‘nalishi sifatida talqin qilinib, til korpuslarining tuzilishi, annotatsiya turlari hamda ularning tabiiy tilni qayta ishlash jarayonlaridagi roli tahlil etiladi. Shuningdek, jahon tilshunosligida yaratilgan yirik korpus loyihalari va o‘zbek tilshunosligida olib borilayotgan amaliy korpus tadqiqotlari misolida elektron korpuslarning ilmiy-amaliy ahamiyati ochib beriladi.