BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILI DARSIDA GEYMIFIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH YO‘LLARI - Mergenbaeva Asiya Erkebaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi kunda ta’lim tizimida o‘quvchilarning faolligini oshirish, bilimlarni o‘zlashtirishini ta’minlash ustuvor vazifalardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, boshlang‘ich ta’lim bosqichida bolalarning darsga bo‘lgan qiziqishi va motivatsiyasi ularning keyingi o‘quv faoliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu bois, an’anaviy o‘qitish usulini zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan boyitish zarurati yuzaga kelmoqda.